Höghastighetsspindlar

Enda sedan Spintec grundades 1977 har våra höghastighetsspindlar varit förknippade med högsta kvalitet och precision. Med ett brett register av både varvtal och effekter har vi idag ett mycket komplett sortiment för höghastighetsbearbetning. Vi märker av att automatisering och framför allt bearbetning med robot ökar konstant och vi kan då med våra produkter hjälpa dig att rusta för framtidens industri.

Här hittar du information om våra olika modeller samt de olika egenskaper och funktioner som vi erbjuder.


Våra olika spindelområden

SPV Spintec hydraulchuck HCF

Verktygsmotorer

Mindre spindlar anpassade för lättare bearbetning som t.ex gradning, borrning och enklare fräsoperationer. Dessa kyls med antingen tryckluft eller med hjälp av den inbyggda fläkten. Tack vare sitt kompakta format och låga vikt lämpar sig dessa mycket bra för t.ex gradning med robot. En spindel som med sitt konkurrenskraftiga pris gör jobbet galant.
SPV Spintec hydraulchuck HCFL

Luftkylda spindlar

Våra luftkylda modeller är avsedda för inbyggnad i maskiner eller automationsceller där högt varvtal, precision och tillförlitlighet krävs. När det gäller fräsning i plast, komposit, trä och även aluminium och lättare typ av stål är detta valet för dig. Tack vare sin enkla kylning med hjälp av tryckluft eller den inbyggda fläkten är dessa utomordentligt kraftfulla spindlar.
SPV Spintec hydraulchuck HCP+

Elektriska varvtalshöjare

Våra varvtalshöjare är spindlar som är avsedda som komplement till dina redan existerande maskiner. Du kan på ett effektivt sätt spänna upp dessa i t.ex din fräsmaskin eller flerop. Ett mycket effektivt sätt att trimma upp och anpassa din maskinpark till framtidens verktyg som kräver höga varvtal. Dessa finns med både tryckluft- och vattenkylning och vi hjälper dig såklart att anpassa spindeln efter dina behov.
SPV Spintec hydraulchuck HCPK+

Vattenkylda spindlar

Våra vattenkylda spindlar är avsedda för inbyggnad i maskiner eller celler där kontinuerlig bearbetning sker. Oavsett om det gäller slipning eller fräsning så levererar dessa spindlar hög precision kombinerat med kraft och pålitlighet. Tack vare sin effektiva vattenkylning kan du räkna med hög driftsäkerhet som ger dig en bättre totalekonomi.

Frekvensomformare

SPV Spintec förlängd hydraulchuck

Statiska frekvensomformare för steglös varvtalsreglering av SPV Spintecs spindel- och motorserier. Dessa omformare är uppbyggda och utvecklade med moderna komponenter och enligt senaste rön vad beträffar kretslösningar för optimalt utnyttjande av spindlarna vid olika varvtal.

Frekvensomformarna har en rad funktioner som t ex överbelastningsskydd, termisk kontroll av motorn samt accelerations- / retardationsreglering. Våra omformare finns som fristående bordsmodeller eller för inbyggnad i elskåp. Du bestämmer själv vilket som passar din applikation bäst.


Robotbearbetning

Användandet av lätta material ökar konstant och både materialen och bearbetningsmetoderna utvecklas i rask fart. Detaljerna blir mer komplicerade och en stor del av processerna inom bearbetning styrs idag över till robotar och automatiserade celler.

SPV Spintec presenterar i samarbete med RSP (Robot System Products AB) ett unikt system som möjliggör noggrann och stabil bearbetning i robotcell med enkelt och snabbt skifte av t.ex spindel mm.

Med en verktygsväxlare kan du enkelt och smidigt skifta mellan t.ex olika spindlar eller andra robotverktyg som gripdorn etc. Detta för att kunna nyttja din robot maximalt och få en bättre lösning, tidsmässigt och ekonomiskt.

SPV Spintec spindle robot

Gradningsmaskin

SPV Spintecgradningsmaskin DB-Matic

Din kompletta lösning för gradning!

Vår nya generations gradningmaskin DB-Matic hjälper dig med automatisk gradning av kugghjul och andra rotationssymmetriska detaljer. Gradningsenheten är steglöst inställbar i flera led för att kunna passa så många olika detaljer som möjligt.

DB-Matic är utrustad med en gradningsspindel typ VM 17 som levererar 0,4 kW och hela 54 000 RPM. Maskinen kan med fördel placeras direkt bredvid din kuggfräsmaskin och kan styras antingen manuellt eller t.ex via ett externt robotsystem. Manöverpanelen är mycket överskådlig och samtliga inställningar är enkla att justera.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig att effektivisera din gradning. Kontakta oss så berättar vi mer!